Miksi jokaisen yrityksen kannattaa myydä lahjakortteja?

Lahjakortit ovat yksinkertainen mutta tehokas työkalu, jonka jokaisen yrityksen kannattaa ottaa käyttöön. Ne eivät ainoastaan tarjoa lisämyyntimahdollisuuksia, vaan myös monia muita etuja, jotka voivat parantaa yrityksen asiakassuhteita ja kannattavuutta. Tässä blogikirjoituksessa tarkastellaan, miksi jokaisen yrityksen kannattaa myydä lahjakortteja ja mitä hyötyjä siitä voi olla.

1. Helppo tapa lisätä myyntiä

Lahjakorttien myynti on yksinkertainen tapa kasvattaa yrityksen tuloja. Asiakkaat, jotka eivät tiedä tarkalleen, mitä ostaa, voivat päätyä valitsemaa. Monesti lahjakortin saajat kuluttavat lahjakortin summan lisäksi ylimääräistä rahaa, mikä kasvattaa keskimääräistä ostoskorin arvoa.

2. Brändin tunnettuuden lisääminen

Lahjakortit ovat erinomainen tapa levittää tietoisuutta yrityksestä. Kun asiakas ostaa lahjakortin ystävälleen tai perheenjäsenelleen, lahjakortin saaja tutustuu yritykseen, vaikka ei olisi aiemmin siitä kuullutkaan. Tämä toimii ikään kuin yrityksen markkinointityökaluna – tyytyväinen lahjakortin saaja voi hyvinkin palata ostoksille myöhemmin tai kertoa kokemuksestaan eteenpäin.

3. Joustavuus asiakkaalle

Lahjakortit tarjoavat asiakkaille joustoa, mikä on erityisen tärkeää nykypäivän kiireisessä maailmassa. Asiakas voi ostaa lahjakortin ja antaa lahjansaajalle mahdollisuuden käyttää se silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Tämä tekee lahjakortista erityisen houkuttelevan vaihtoehdon ihmisille, jotka haluavat tarjota lahjan ilman huolta siitä, sopiiko se lahjansaajalle.

4. Asiakassuhteiden vahvistaminen

Kun asiakas saa lahjakortin, yrityksellä on mahdollisuus tehdä positiivinen ensivaikutelma. Tämä voi johtaa pitkän aikavälin asiakassuhteeseen, jos lahjakortin saaja on tyytyväinen kokemukseensa. Hyvä asiakaspalvelu ja laadukas tuote tai palvelu voivat kannustaa asiakkaita palaamaan yritykseen myös lahjakortin käytön jälkeen.

5. Kassavirran parantaminen

Lahjakortit tarjoavat yrityksille etua myös rahavirran osalta. Kun lahjakortti myydään, yritys saa välittömästi rahaa, vaikka palvelua tai tuotetta ei olisi vielä toimitettu. Tämä voi parantaa yrityksen kassavirtaa etenkin hiljaisempina aikoina, jolloin lahjakortit voivat toimia ennakoivana tulonlähteenä. Lisäksi on mahdollista, että osa lahjakorteista jää käyttämättä, mikä merkitsee puhdasta voittoa yritykselle.

6. Helppo käyttöönotto ja hallinta

Nykypäivänä lahjakorttien myynti ja hallinta on teknologian ansiosta helpompaa kuin koskaan. Monet yritykset voivat tarjota sekä fyysisiä että digitaalisia lahjakortteja, joita on helppo hallita asiakashallintajärjestelmissä. Digitaalisten lahjakorttien myötä prosessi nopeutuu entisestään, ja asiakas voi ostaa ja toimittaa lahjakortin vaikka viime hetkellä.

7. Vahva kilpailuetu

Jos yritys ei tarjoa lahjakortteja, se voi menettää potentiaalisia asiakkaita kilpailijoille, jotka tekevät niin. Lahjakortit tarjoavat helpon tavan palvella asiakkaita, jotka etsivät lahjaideoita. Tämä erityisesti korostuu kiireisissä juhla- ja lomasesongeissa, jolloin nopeus ja helppous ovat monille ostajille tärkeitä tekijöitä.

Yhteenveto

Lahjakorttien myynti on kustannustehokas ja monipuolinen tapa kasvattaa liiketoimintaa. Se lisää myyntiä, kasvattaa brändin tunnettuutta ja parantaa asiakassuhteita. Myös yrityksen kassavirta hyötyy siitä, ja samalla asiakkaat saavat joustavan tavan antaa lahjoja. Oikein käytettynä lahjakortit voivat olla arvokas osa yrityksen strategiaa, joka tuo lisää asiakkaita ja kasvattaa tulovirtaa.

Mikäli yrityksesi ei vielä myy lahjakortteja, nyt on aika ottaa ne käyttöön!